Прослава дана школе у „Средњој стручној школи“ у Кучеву

Директор је ученицима, професорима, осталим запосленим, родитељима и уважени гостима, пожелео добродошлицу и угодан осећај поводом прославе 93. рођендана, који школа ове године прославља под новим именом „Средња стручна школа“.

Кроз своју дугу традицију образовања младих Кучева и околине наша школа изнедрила је многе будуће лекаре, инжењере, програмере, економисте, правнике, наставнике, сликаре, музичаре. Наши ученици су и професори факултета, банкари, менџери компанија, успешни предузетници успешни спортисти, културни радници, занатлије.

Директор је нагласио да је обавеза просветних радника да у овим тешким временима пандемије, рата у Европи и глобалне кризе, нашим ученицима обезбедимо квалитетно образовање и васпитање и да у време великих искушења са пуно медијски пласираних непримерених и неморалних садржаја и поред редовних наставних програма, ученицима наше школе укажемо и представимо највеће људске вредности, а то су част, поштење и поштовање другова, старијих и поштовање породичних вредности, одговоран однос према обавезама и усмеримо наше будуће генерације да им водиље у животу буду марљивост и истрајност.
Са задовољством истичем да је наша школа ове школске године уписала сва три планирана одељења првог разреда, да су ученици наше школе учесници међународног пројекта Ерасмус+ и да је тренутно 10 наших ученика и 2 наставника у Милану у Италији.
Тренутно су у току радови на реновирању фискултурне сале, у припреми је и израда летње учионице и реконструкција котларнице, а планирамо и опремање нових кабинета као и радове на уређењу дворишта.
Прослава је даље настављена свечаним програмом који су организовали ученици са својим професорима који се састојао од представљања историјата школе, рецитала, литерарног рада, музичких нумера хармоника, соло певања и соло флауте, а потом су сви присутни почашћени коктелом који су приредили ученици куварског смера са професорима уз подршку ТП „Марјан- маркет“ и пекаре „МД“.

 

Представљање историјата школе

Музичка нумера три хармонике

Музички наступ соло певања

Рецитал 1